Ευχαριστούμε πολύ το logodiatrofis.gr!
Προσθέτοντας τα σωστά τρόφιμα και ποτά στη διατροφή μας η κυτταρίτιδα μπορεί να μειωθεί!
Σολωμός
Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και ω-3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την κατανομή λίπους μειώνουν τη φλεγμονή, αποκαθιστούν και ενισχύουν τους ιστούς και τις ίνες του δέρματος. Επιπλέον, τα θρεπτικά συστατικά του σολωμού μειώνουν τη συσσώρευση τοξινών μέσα στα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνουν την κυκλοφορία αίματος, που είναι σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.Ηλιόσποροι
Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, καλίου, ψευδαργύρου, καθώς και βιταμίνη Β6, που ενισχύουν το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και επισκευάζουν το συνδετικό ιστό της επιδερμίδας.Μύρτιλα
Ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, δημιουργώντας νέο ιστό δέρματος,. Βελτιώνουν τον τόνο και την υφή του δέρματος. Αυτά τα σκούρα μούρα περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία διασπούν το λίπος που συνδέεται με τον συνδετικό ιστό. Έτσι επιτρέπει στο δέρμα να κρατά λίπος κάτω από αυτό και να μην ωθείται προς την επιφάνεια του δέρματος.Πράσινο τσάι και βότανα
Το ενεργό συστατικό Epigallocatechin gallate, ή EGCG, το οποίο βρίσκεται στο πράσινο τσάι, στην πικραλίδα και στο τζίντζερ, επιταχύνει το μεταβολισμό και αυξάνει την καύση του λίπους. Αυτό σταματά την επέκταση των λιπωδών κυττάρων που προκαλούν κυτταρίτιδα. Επίσης, η μικρή ποσότητα καφεΐνης του τσαγιού λειτουργεί με το EGCG για να διώξει τις τοξίνες, γεγονός που ελαχιστοποιεί τα λιπώδη κύτταρα που πιέζουν το δέρμα. Έτσι, το πράσινο τσάι ενισχύει τη διούρηση, εξαλείφοντας την υπερβολική ποσότητα νερού και το φούσκωμα που μπορεί να κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.Ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες είναι ότι φοβούνται το λίπος. Το ελαιόλαδο παρέχει στον οργανισμό μονοακόρεστα λίπη και πολυφαινόλες που κρατούν τον θυροειδή υγιή. Η σωστή λειτουργία του θυρεοειδή ενισχύει το μεταβολισμό, καίει το λίπος και ενεργοποιεί τα κύτταρα που δημιουργούν το δέρμα. Μαγειρέψτε το ελαιόλαδο σε χαμηλές θερμοκρασίες και βάλτε το σε κάθε σαλάτα για να έχετε μεγαλύτερα οφέλη.Μαύρη σοκολάτα
Για τους λάτρεις της σοκολάτας! Δεν χρειάζεται να θυσιάζετε το αγαπημένο σας γλυκό. Το κακάο που βρίσκεται στην μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία όλων των κυττάρων, συμπεριλαμβανομένων των δερματικών. Ωστόσο, δώστε έμφαση στην ποσότητα και μην ξεπερνάτε τα 10 γραμμάρια/ημέρα.Χούμους
Αυτή η δημοφιλής σάλτσα είναι μια καλή επιλογή φαγητού με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά για την παραγωγή ενέργειας, με αποτέλεσμα μικρότερα λιπώδη κύτταρα και μειωμένη εμφάνιση ή πρόληψη της κυτταρίτιδας. Ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερο συστατικό που να αποδεικνύει ότι το χούμους καταπολεμά την κυτταρίτιδα, η σάλτσα αυτή εναποθέτει μόνο λίγη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα, προκαλώντας ελάχιστη απελευθέρωση ινσουλίνης. Δεδομένου ότι η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη αποθήκευσης λίπους, η κατανάλωση χαμηλής τροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη εμποδίζει τα λιπώδη κύτταρα να επεκτείνονται και να σχηματίζουν κυτταρίτιδα.Κρόκος κοζάνης
Περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά που αποθαρρύνουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Η κατανάλωση κρόκου κοζάνης είτε σε μορφή μπαχαρικού ή σε υγρή μορφή μπορούν να καταστείλουν την όρεξή σας και να αυξήσουν την κυκλοφορία μεταξύ των ιστών. Η τόνωση της κυκλοφορίας μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα. Πιείτε ρόφημα κρόκου κοζάνης ή ρίχτε σκόνη σε αβοκάντο ή γιαούρτι ή φρούτα ή χυμό για ένα υγιεινό σνακ, ή προσθέστε το στις αγαπημένες σας σάλτσες και σαλάτες.Τσίλι και Καγιέν πιπεριές
Η βιταμίνη Β6 της πιπεριάς αποκαθιστά και ενισχύει τον συνδετικό ιστό, καθιστώντας τες ένα εξαιρετικό όπλο για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι η καψαϊκίνη των πιπεριών, μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό σας έως και 25% για τρεις ώρες μετά την κατανάλωσή τους, λέει ο Dr. Shemek. Αυτό κάνει το σώμα σας να καίει θερμίδες, πράγμα που βοηθά στην απώλεια λίπους. Βελτιώνει επίσης τη ροή του αίματος, διώχνει τις τοξίνες και μειώνει τις αποθέσεις λίπους κάτω από το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση κυτταρίτιδας.
πηγή: Λόγω Διατροφής