Tuesday, February 19, 2019

Trendy Coctails & Ναι, μπορούν να είναι Healthy!

Επειδή η ζωή μας δεν είναι flat αναζητήσαμε στο διαδίκτυο και σας παρουσιάζουμε τις τάσεις του 2019 και στα κοκτέιλ. Έτσι όταν βγαίνετε να διασκεδάσετε θα είστε και πολύ πολύ ενημερωμένοι!

Οι φίλοι των κοκτέιλ θα εκπλαγούν (ευχάριστα) το 2019, σύμφωνα με το ετήσιο δελτίο Culinary + Cocktail Trends Forecast του ομίλου Kimpton Hotels & Restaurants. Περισσότεροι από 130 έμπειροι bartenders, σομελιέ και γενικοί διευθυντές από τα 80+ εστιατόρια και μπαρ του ομίλου στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Καραϊβική, περιέγραψαν τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα κοκτέιλ τη χρονιά που έρχεται. Αυτές είναι οι 5 βασικές, σύμφωνα με το Forbes.

Ανεβαίνουν τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ
Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη νέα χρονιά θα είναι η άνοδος των mocktails, με το 80% των bartenders να δηλώνουν ότι θα προσθέσουν επιλογές χωρίς αλκοόλ, στο μενού τους. Και μάλιστα δεν θα είναι οι συνηθισμένες μίξεις γρεναδίνης και φρουτοχυμών, αλλά πολύ πιο πολύπλοκα και ενδιαφέροντα, αξιοποιώντας «σπιτικά» σιρόπια και μη αλκοολούχα ποτά όπως το Seedlip.
Έμφαση στη βιωσιμότητα
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις φροντίζουν να είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Εκτός από το να λαμβάνουν υπόψη τους τη βιωσιμότητα όταν σχεδιάζουν τις συνταγές για νέα κοκτέιλ, το 88% των bartenders δηλώνουν ότι αξιοποιούν τους πόρους τους πιο σοφά· με το να χρησιμοποιούν περισσότερες βρώσιμες γαρνιτούρες, να σερβίρουν κοκτέιλ σε θερμοκρασία δωματίου, να μοιράζουν λιγότερα υλικά σε περισσότερα ποτά κλπ.

Απρόσμενα υλικά. 
Ποιος θα περίμενε ότι τα τσορίθο, οι αντζούγιες, τα αντίδια, ο σοκολατένιος λωτός (black sapote, μαύρος διόσπυρος), ακόμη και το αγιάγκαθο θα έβρισκαν το δρόμο τους για τα κοκτέιλ; Το 2019 οι bartenders θα προχωρήσουν ακόμη παραπέρα τα κοκτέιλ λαχανικών με έθνικ επιλογές όπως τοματίγιο, σαγιότ, χίκαμα, αγκινάρες της Ιερουσαλήμ κλπ.

Θα πέσει πολύ μανιτάρι
Τα μανιτάρια είναι γνωστά για τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά θα τα θέλατε στο κοκτέιλ σας; Σχεδόν το 70% των bartender πιστεύει πως ναι, και βρίσκουν όλο και περισσότερους τρόπους να τα χρησιμοποιούν, όπως ιρλανδικό καφέ με μανιτάρι, βότκα με μανιτάρι και θυμάρι, και τσάι μανιταριών αναμεμιγμένο με αφρώδη οίνο.

Κοκτέιλ εμπνευσμένα από φαγητά. 
Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο φαγητό και το ποτό συνεχώς γίνεται όλο και πιο λεπτή, με κοκτέιλ όπως τα μαρτίνι κάτσιο ε πέπε (από την ρωμαϊκή μακαρονάδα με τυρί και πιπέρι) ή τα τζιν... πιτόγυρα, με αγγούρι, γιαούρτι, δυόσμο και λεμόνι. Όπως επισημαίνει ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος των μπαρ στα Kimpton Hotels & Restaurants, «οι επιρροές έρχονται απευθείας από την κουζίνα!!!!

Για τους πιο «συντηρητικούς» οι δύο πρώτες τάσεις -και σίγουρα η πρώτη- ίσως να αποτελέσουν απάντηση στο αιώνιο ερώτημα… τι να πιω;  

πηγή: reader.gr